Lancering Ostend Science Park (176 foto's)

27 februari 2020

Op 27 februari 2020 vond de lancering van Ostend Science Park plaats. Dit wetenschapspark, een initiatief van de UGent, POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, wil bedrijven aantrekken die actief zijn in de blauwe economie. Op de site van meer dan 16 hectare kunnen bedrijven gebruik maken van de nodige testfaciliteiten en knowhow om nieuwe high-end produc…

... Meer lezen...

Op 27 februari 2020 vond de lancering van Ostend Science Park plaats. Dit wetenschapspark, een initiatief van de UGent, POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, wil bedrijven aantrekken die actief zijn in de blauwe economie. Op de site van meer dan 16 hectare kunnen bedrijven gebruik maken van de nodige testfaciliteiten en knowhow om nieuwe high-end producten en diensten gelinkt aan de blauwe economie te ontwikkelen. Deze locatie vormt al jaren de thuisbasis voor Bluebridge, vroeger bekend als GreenBridge. Bluebridge blijft een incubator, maar wordt ook het hoofdkwartier van Ostend Science Park en de plek waar de UGent het onderzoeksluik versterkt en verder uitbouwt.


De UGent gelooft in blauwe groei als maatschappelijke investering in de toekomst. De universiteit staat aan de wereldtop in alles wat te maken heeft met marien en maritiem onderzoek. De samenwerking tussen de UGent, de POM West-Vlaanderen en de Haven in Oostende is uniek.


De UGent heeft als enige Vlaamse universiteit een rechtstreekse toegang tot de zee en is bijgevolg de ideale kennisinstelling om mee samen te werken voor alles wat te maken heeft met marien en maritiem onderzoek.

Minder lezen...