Leerstoel Amnesty International 2016 met prof. Peter Piot (68 foto's)

22 november 2016


De UGent kende de Amnesty International Leerstoel 2016 toe aan prof. Peter Piot voor zijn belangrijke rol in het realiseren van het wereldwijde recht op gezondheid. Niet alleen leverde prof. Piot baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar onder meer het ebolavirus en hiv, hij probeerde ook om zoveel mogelijk mensen toegang te verschaffen tot geneesmidde…

... Meer lezen...


De UGent kende de Amnesty International Leerstoel 2016 toe aan prof. Peter Piot voor zijn belangrijke rol in het realiseren van het wereldwijde recht op gezondheid. Niet alleen leverde prof. Piot baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar onder meer het ebolavirus en hiv, hij probeerde ook om zoveel mogelijk mensen toegang te verschaffen tot geneesmiddelen tegen hiv. Daarbij had hij oog voor de strijd tegen sociale ongelijkheid, discriminatie en stigmatisering. Bekommernis om mensenrechten was altijd onlosmakelijk verbonden met zijn wetenschappelijke werk.


Peter Piot werkte als professor microbiologie en openbare gezondheid onder meer voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, de VUB, de universiteit van Nairobi en als senior fellow aan de University of Washington en de Bill & Melinda Gates Foundation. Momenteel is hij directeur van de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Van 2007 tot 2014 was hij voorzitter van de Koning Boudewijnstichting.

Minder lezen...