Ondertekening Vlaams Doopkader (72 foto's)

30 april 2019


Rectoren van universiteiten en hogescholen en een twintigtal studentenvertegenwoordigers hebben in Gent als eerste het Vlaamse Doopkader ondertekend, een tekst met 10 algemene principes gebaseerd op respect. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits roept alle studentenorganisaties in Vlaanderen en Brussel op om het Vlaamse Doopkader te ondertekenen. W…

... Meer lezen...


Rectoren van universiteiten en hogescholen en een twintigtal studentenvertegenwoordigers hebben in Gent als eerste het Vlaamse Doopkader ondertekend, een tekst met 10 algemene principes gebaseerd op respect. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits roept alle studentenorganisaties in Vlaanderen en Brussel op om het Vlaamse Doopkader te ondertekenen. Wie het ondertekent en er zich niet aan houdt, kan door de universiteit of hogeschool gesanctioneerd worden.


De tekst is door studenten, hogescholen en universiteiten uitgewerkt, om de regels in heel Vlaanderen te stroomlijnen. Respect voor het welbevinden van elke student en voor de openbare orde vormen de basis. "Zo kan het niet dat studenten vernederd worden of fysiek geweld moeten ondergaan", aldus de minister. In het charter staat ook dat organisatoren of toezichters tijdens de doop zelf geen alcohol mogen drinken of verboden middelen mogen gebruiken, en dat voor minderjarige studenten de toestemming van ouders of voogd nodig is.


 

Minder lezen...