Opstart project 'Schenking Charles Vandenhove' (20 foto's)

24 januari 2017

De Private Stichting “Studiecentrum Architectuur & Kunst” (StAK) bouwt een paviljoen op de hoek van de Rozier en de Sint-Pietersnieuwstraat in de schaduw van de Boekentoren. Architect en kunstverzamelaar Charles Vandenhove (89) wilde aan zijn rijke kunstcollectie een publieke betekenis geven en een inhoudelijk project koppelen. Dit doet hij door een par... Meer lezen...

De Private Stichting “Studiecentrum Architectuur & Kunst” (StAK) bouwt een paviljoen op de hoek van de Rozier en de Sint-Pietersnieuwstraat in de schaduw van de Boekentoren. Architect en kunstverzamelaar Charles Vandenhove (89) wilde aan zijn rijke kunstcollectie een publieke betekenis geven en een inhoudelijk project koppelen. Dit doet hij door een partnership aan te gaan met de Universiteit Gent, door het schenken van zijn kunstcollectie en het financieel ondersteunen van de verwezenlijking van het studiecentrum.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en de faculteit Letteren en Wijsbegeerte zullen er onderwijs inrichten met de collectie Vandenhove als werkmateriaal. In het paviljoen komen: een auditorium/promotiezaal met 116 zitplaatsen, een atelier/ontwerpruimte voor onderzoek inzake tentoonstellen en een tentoonstellingsruimte. Het ontwerp van het paviljoen is van de hand van Charles Vandenhove en de uitvoering wordt geleid door Bureau Bouwtechniek. NV Denys is belast de bouwwerken. Het paviljoen zal in het najaar van 2017 de deuren openen.

Minder lezen...