Uitreiking DiverGent scriptieprijs 2019 (44 foto's)

5 februari 2019


Vicerector Mieke Van Herreweghe, schepen Astrid De Bruycker en burgemeester Mathias De Clercq hebben de vierde scriptieprijs DiverGent uitgereikt aan Lisa Lambrechts (master in de Kunstwetenschappen) voor haar scriptie ‘Constructing the image of Blacks: Beeldvorming van zwarten in de negentiende-eeuwse Belgische kunst (ca. 1850 – 1897)’. Ze ontvangt als …

... Meer lezen...


Vicerector Mieke Van Herreweghe, schepen Astrid De Bruycker en burgemeester Mathias De Clercq hebben de vierde scriptieprijs DiverGent uitgereikt aan Lisa Lambrechts (master in de Kunstwetenschappen) voor haar scriptie ‘Constructing the image of Blacks: Beeldvorming van zwarten in de negentiende-eeuwse Belgische kunst (ca. 1850 – 1897)’. Ze ontvangt als winnaar onder meer een cheque van 500 euro.


De prijs is een waardering en erkenning voor het werk dat studenten van de UGent realiseren op het vlak van reflectie over gender, diversiteit en identiteit in een steeds veranderende wereld.


De andere laureaten, Joren Buyck en Melissa Dierckx, kregen allebei een eervolle vermelding en een kleine attentie voor hun masterscriptie, respectievelijk: “Managing their way to the top? Een onderzoek naar de sociale dynamieken op de werkvloer bij lesbische en biseksuele leidinggevende vrouwen” bij de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, en “Het proportioneel universalisme in de Huizen van het Kind” bij de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.


De drie laureaten komen in aanmerking voor publicaties; van een Engelstalig artikel bij het Journal of Diversity and Gender Studies (DiGeSt) en bij het Nederlandstalige tijdschrift Samenleving en Politiek. Alle deelnemende scripties kunnen geraadpleegd worden via de expertendatabank van de Beleidscel Diversiteit en Gender.

Minder lezen...